NWWI / NHG taxatie

NWWI / NHG taxatie

Onze taxateur is aangesloten bij het NWWI waardoor het taxatierapport door alle hypotheek geldverstrekkers en NHG zal worden geaccepteerd.

De Nationale Hypotheek Garantie (NHG) is de naam van de garantie die u kunt krijgen als u een lening afsluit voor het kopen of verbouwen van een woning. Met de NHG betaalt u een lagere hypotheekrente. De rentekorting kan oplopen tot 0,8%. Dat betekent elk jaar opnieuw honderden euro's voordeel.

Een NWWI validatie van het taxatierapport voldoet aan alle eisen voor NHG taxaties. Een taxatierapport met NWWI keurmerk wordt daarom door alle hypotheek geldverstrekkers en NHG geaccepteerd.

Een NVM taxatie is van hoge kwaliteit. Onze taxateur voor Enschede is een erkend NVM taxateur, wat een garantie is voor de uitstekende kwaliteit van de taxatie en het taxatierapport. Steeds meer geldverstrekkende instellingen eisen dat een gecertificeerde taxateur deze taxatie doet. Dat kan bij een NVM taxateur. Iedere NVM makelaar is ingeschreven in het register van stichting NRVT en daarmee een gecertificeerde taxateur.

NVM makelaar / taxateur

NVM makelaars hanteren tijdens het taxeren allen dezelfde norm voor het vaststellen van de oppervlakten: de Meetinstructie gebaseerd op de NEN2580. Het hanteren van één uniforme meetwijze levert als voordeel op dat NVM taxaties van woningen op dezelfde manier plaatsvinden.

Dankzij de NVM database die wordt bijgehouden door 4000 NVM makelaars heeft uw NVM taxateur meer referenties voor de taxatie tot zijn beschikking dan andere makelaars. Hierdoor kan een taxatie nog nauwkeuriger worden uitgevoerd.

Actuele regionale marktsituatie

Door de actualiteit is de NVM makelaar zeer goed op de hoogte van de laatste marktontwikkelingen en de huidige regionale situatie. Een van de essentiële punten om de waarde van uw onroerend goed te bepalen.

Nationale Hypotheek Garantie

NVM makelaars hanteren strikte regels bij het maken van een taxatie. Hierdoor erkent ook de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) taxaties van NVM makelaars (indien zij tevens zijn aangesloten bij het taxatie keurmerk Nederlands Woning Waarde Instituut). Onze NVM makelaar voldoet hieraan.

Factoren bij de taxatie

Tijdens een taxatie let de NVM makelaar / taxateur op de volgende factoren: